Nya bilder på Ariel!



Fick nya färska bilder på lillan idag!
Och jag längtar verkligen tills hon kommer - så himla fin och jag blir bara mer och mer kär i henne ;)

Störst i kullen fortfarande som hon varit sedan hon föddes - och alldeles snart uppe i 300g.
Leveransdatumet är till helgen också - så det är ju bara kanonbra =D












Sötnosen <3



Kommentarer
Postat av: Anna

Hej! Jag fick tips av Emma_09 på stallet.se av din blogg när jag sätt och mejlade med henne om mitt marsvin. Ja du... Pippi som mitt marsvin heter, hon bor helt själv och jag letar burkompis till henne! Efter en tragisk händelse blev hon köpt.

Jag letade nämligen på blocket efter marsvin. Då hittade jag 1 teddymarsvin och 1 släthårig. Så jag köpte det. Efter ca 1 vecka så blev teddy marsvinet (harriet) otroligt undernärda och vägrade att äta. Hon bajsade blod o var allmänt trött hela tiden. Då upptäckte jag att maten som jag fick av säljaren i en pytte påse var kanin Pellets. Harriet hade fått urinsten av pelletsen. Sedan en dag senare somnade hon in. Då var det släthåriga marsvinet (mimmi) själv så då köpte vi pippi! Men då hände exakt samma sak med mimmi. Tycker att det är otroligt dumt att ge 2 stycken marsvins bäbisar kaninpellets! Själv sa hon att hon var en erfaren "marsvinstjej"!

Pippi är köpt på en zoobutik. Helst vill jag köpa av uppfödare men efter det som hände så vet jag inte va jag ska tro på!

Själv så går inte mina föräldrar med på att skaffa en kompis till pippi men jag har verkligen förklarat hur viktigt det är för ett marsvin att de lever i flock! Har märkt att pippi har gått upp i vikt så in i bänken på det senaste. Har minskat på kraftfodret och ger henne mindre fettbildande grönskaker varje kväll. Men det verkar inte gå framåt! Har du tips på hur jag kan få mina föräldrar att förstå hur viktigt det är med en rumskamrat? Och även det där med vikten och vad som är bäst, zoo eller uppfödare. Köpte nämligen tamråtta på zoo en gång som förde med sig ohyra till den andre! Väldigt tacksam för svar genom blogginlägg eller mejl! :) Lycka till med dina nöffnöffs!

2012-06-14 @ 23:25:49
Postat av: Sandra

Hej Anna! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att du inte har fått svar tidigare, min dator har varit trasig så har inte haft tillgång till någon dator. Att marsvin behöver en kamrat är en självklarhet, för att övertala dina föräldrar vet jag inte alls hur du skall göra faktiskt. Kolla runt på internet och förklara för dem varför de behöver en själsfrände. Det är det enda du kan göra och hoppas på att du får tillåtelse att ta hem en kompis till Pippi. Hur gammal är hon? Ett tips är att honor går alltid ihop nästan hur man än gör. Så om hon är väldigt liten så kan du köpa en äldre snäll hona också, och då har du ett argument där till dina föräldrar om åldern om inte annat. Tråkigt att höra om dina två andra som blev dåligt behandlade och dog. Det som är viktigast för marsvin att få i sig är C-vitamin eftersom deras kroppar inte kan producera det själv, det bästa är att ge dem det via grönsaker. Exempel på bra grönsaker är vitkål, paprika, broccoli och salladskål. Det behöver dem dagligen. Om det är så att Pippi fortfarande är liten skall du absolut inte sluta med pellets. Pellets är viktigt för växande, divande och gamla marsvin. Ett tips är att köpa ett dyrare märke och inte pelletsen som säljs på djuraffärer eller vanliga mataffärer. Angående din fråga om djuraffär eller uppfödare så svarar jag utan att tveka uppfödare. Jag tillhör en av dem som tycker att djur på djuraffärer borde olagliggöras, eftersom djuren inte sköts på rätt sätt, de får fel mat, djuraffärerna rekommenderar sina produkter för att sälja mer och inte vad som är bäst för djuren. De rekommenderar dessutom c-vitamin i löslig form i vattnet, problemet där är att när c-vitaminet kommer i kontakt med vatten (kombinerat med solljus) så försvinner vitaminerna på bara 2-3 timmar. Så det är inte alls bra för marsvinens behov. Så min rekommendation är helt klart uppfödare. Och om inte annat omplacerings marsvin från ett bra hem. Vart bor du någonstans? Kan tipsa dig om några riktigt bra uppfödare isåfall (har kontakt med ett par stycken) Sen finns det även ett omplaceringshem jag kan tipsa om Eragorn´s heter dem, googla på dem så hittar du väldigt fina, renliga, utan ohyra och väl omhändertagna marsvin även där. Eftersom (som du märker) jag är väldigt dålig på att svara här så får du mer än gärna mejla mig, hittade ingen mejl adress till dig. [email protected]

Tipsar även om en mycket bra sida för just marsvinsägare, i samband med vanliga personer som du och jag och även uppfödare. marsvin.ifokus.se bli gärna medlem där! Du är varmt välkommen och får alltid hjälp av proffesionella, hjälpsamma och trevliga människor. Hoppas att allt annars är bra med både dig och Pippi!

MVH

/Sandra

2012-07-23 @ 15:31:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0