Aragorn och Ariel

 
 
Länge sedan jag skrev någonting här nu.
Mycket har hänt men ändå väldigt lite. 
 
Trodde att vi skulle förlora Aragorn nu i sommar då han minskade drastiskt i vikt, pep när han kissade, fick inte behålla någonting hur mycket han än åt. Trots sin fruktansvärda aptit, minskade han ändå 24 gram om dagen.... 
Stor och bastant hane som han är och väger 1227 gram, gick han ner till 1087 och jag tog honom till veterinären. 
 
Veterinären jag kom till var inte så kunnig, vilket är ganska vanlgit för marsvin, och då gäller det kan kunna lite själv också. Hon misstänkte ändå någon form av infektion och jag fick Metacam utskrivet. 
Kände till det läkemdelet sedan tidigare och visste att många rekommenderade. Började med behandlingen redan samma dag och jag har nog aldrig sett ett marsvin vara så glad varenda dag för att ta medicinen som han var, han tyckte att den var jättegod och jag behövde inte alls anstränga mig. 
 
Behandlingen gick bra och efter denna gick han återupp i vikt, stannade glatt på 1207 där han ligger stadigt igen, och kan ni tänka er hur lycklig Matte blev då ;)?
 
 
Förrutom det kan jag berätta att Ariel växer så att det knakar, varit utomlands i en vecka då mina föräldrar fick ta hand om de små och attans vad hon lade på sig! Nu har grönsaksintaget minskat lite, och mer motion står på listan för damerna (då det inte skulle skada för någon av dem att gå ner lite :p)
Pratar gör hon också! Och piper fortfarande när hon kommer ifrån flocken, riktigt gulligt anser jag!
Tack och lov så är Ariel en liten ripare, eller skrikare som många kallar det också, precis som Aragorn.
Medan Nintendo och Fjantis är mer pipisar, eller buppisar som jag kallar det (låter så när de pratar) :p
 
Dags fräscha bilder på Ariel från idag bjuder jag på :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilljäntan ville inte alls stå still, så detta är den bästa bilden, då alla andra blev suddiga :p
Så då tog jag med blixt istället^^
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0